Enchiladas med kyckling och bönor

Enchiladas med kyckling och bönor

Kyckling, paprika och bönor i tortillas toppade med riven ost som får smälta i ugnen. Smakrikt och kalorisnål rätt som endast innehåller 480 kcal/portion.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 msk rapsolja
  • 2 rödlök, skivad
  • 2 röd paprika, urkärnad och skivad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 tsk chipotle pasta
  • 2 skinnfria kycklingbröstfiléer, i strimlor
  • 1 burk svarta- eller kidneybönor, 400 gram
  • 1 liten knippa färsk koriander, grovhackad
  • 1 paket passerade tomater, 500 gram
  • 1 tsk ketchup eller strösocker
  • 6 mediumstora tortillas
  • 50 gram vällagrad cheddar, riven
  • Valfria grönsaker, till servering

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök, hälften av vitlöken och paprika ca 15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt chipotle pasta och fortsätt steka någon minut. Tillsätt kyckling och stek under omrörning tills de är genomstekta.

Häll i bönor, koriander och 1 ½ dl passerade tomater. Ta stekpannan från värmen.
Blanda resten av de passerade tomaterna med resten av vitlöken och ketchup eller socker.

Häll hälften av de passerade tomaterna i en ugnsfast form ca 20×20 cm. Fördela kycklingröran på tortillabröden, rulla ihop dem och lägg i formen. Fördela resten av tomaterna över och strö på osten. Gratinera mitt i ugnen ca 25-30 minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera med några goda grönsaker.

Enchiladas med kyckling och bönor

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR