Friterad liten bläckfisk, baby squid, med glasnudelsallad. Fantastiskt gott, fräscht och lättlagat.
Ingredienser till 2 portioner:
Till salladen behöver du;
- 100 gram glasnudlar, kokta
- 1 morot, fint strimlad
- 1 hg koreanskt sjögräs (brukar finnas i den manuella fiskdisken)
- 1/2 rödlök, strimlad
- 1 msk sweet chilisås
- 1 msk svarta sesamfrö
- 1 msk vita sesamfrö, rostade
- korianderblad, mängd efter smak
Du behöver också:
- 200 gram baby bläckfisk
- 1 msk hel svartpeppar
Tillagning:
Blanda samman allt till salladen i en bunke.
Lägg sen upp i skålar.
Skär bläckfisken i strimlor, lägg i en plastpåse med 1 dl majsmjöl och 1 msk mortlade svartpepparkorn och skaka runt.
Woka i rapsolja på hög värme, låt rinna av på hushållspapper, salta och lägg sen ovanpå nudelsalladen. Pressa över lite lime och njut!