Baby squid med glasnudelsallad

Friterad liten bläckfisk, baby squid, med glasnudelsallad. Fantastiskt gott, fräscht och lättlagat.

Ingredienser till 2 portioner:

Till salladen behöver du;

  • 100 gram glasnudlar, kokta
  • 1 morot, fint strimlad
  • 1 hg koreanskt sjögräs (brukar finnas i den manuella fiskdisken)
  • 1/2 rödlök, strimlad
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk svarta sesamfrö
  • 1 msk vita sesamfrö, rostade
  • korianderblad, mängd efter smak
Du behöver också:
  • 200 gram baby bläckfisk
  • 1 msk hel svartpeppar
Tillagning:

Blanda samman allt till salladen i en bunke.

Lägg sen upp i skålar.

Skär bläckfisken i strimlor, lägg i en plastpåse med 1 dl majsmjöl och 1 msk mortlade svartpepparkorn och skaka runt.

Woka i rapsolja på hög värme, låt rinna av på hushållspapper, salta och lägg sen ovanpå nudelsalladen. Pressa över lite lime och njut!