Perfekt kalorisnål solomiddag med kryddiga scampi och paprikamajonnäs i bakad potatis.
Innehåller endast 440 kcal/portion.
Ingredienser till 1 portion:
- 1 bakpotatis
- 2½ tsk olivolja
- 1 liten röd spetspaprika, skivad
- 1 nypa chiliflakes
- ½ tsk paprikapulver
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk tomatketchup
- 100 gram råa scampi
- 1 kvist persilja, hackad
- 2 msk lättmajonnäs
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader. Stick hål på ovansidan av potatisen med en gaffel och gnid in med hälften av oljan. Tillaga potatisen i ugnen ca 1 timme. Alternativt på full effekt ca 15 minuter i mikrovågsugn.
Hetta under tiden upp olja i en stekpanna. Stek paprika 2 minuter och tillsätt chiliflakes, hälften av paprikapulvret, vinäger, ketchup, 1 msk vatten och scampi. Låt puttra ihop på medelvärme ca 2 minuter tills räkorna är genomstekta och blivit rosa i färgen. Blanda ner det mesta av persiljan och rör runt ordentligt.
Blanda resterande paprikapulver med majonnäsen. När potatisen är klar skär ett snitt i den, fyll med räkblandningen och toppa med majonnäsen. Strö över resten av persiljan och servera direkt.