Kalorisnål och hälsosam kycklingmiddag med ugnsrostade grönsaker.
Innehåller endast 350 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 msk ricotta
- ½ citron, skalet rivet
- 2 msk hackade färska örter (t.ex. timjan, dragon eller mejram)
- 2 kycklingfiléer
- 1 msk olivolja
- 25 gram ströbröd
- 1 rödlök, i klyftor
- 125 gram körsbärstomater, halverade
- 1 sötpotatis, i tärningar
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda ricotta med rivet citronskal och hackade örter.
Använd en vass kniv, skär en skåra i varje kycklingbröst och använd fingrarna för att göra en liten ficka. Fyll ricottablandningen i fickan. Gnid in ovansidan med lite av oljan och strö på ströbröd, lägg sedan kycklingen i en ugnsform.
Lägg grönsakerna runt om, ringla över resten av oljan och krydda väl med salt och peppar. Tillaga kycklingen och grönsakerna mitt i ugnen 30-40 minuter tills kycklingen är genomstekt.