Denna soppa får sin hetta från harissa, den varma chilipepparpastan från Marocko.
Klar på 20 minuter och innehåller bara 220 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 gul lök, finhackad
- 1 msk olivolja
- 2 morötter, tärnade
- 2 stjälkselleri, tärnade
- ½ tsk malen spiskummin
- 2 msk harissa, eller mer om du gillar hetta
- 1 förp kikärter 280 gram, avrunna
- 750 ml grönsaksfond
- 2 msk tomatpuré
- salt,peppar
- en näve bladpersilja, hackad
- 4 msk gräddfil
Tillagning:
Stek löken i 1 msk olivolja tills den är mjuk. Tillsätt morot och selleri och stek ytterligare 5 minuter. Rör ner spiskummin och harissa. Tillsätt resten av ingredienserna, krydda och låt koka upp.
Koka i 15 minuter och servera med hackad persiljan och gräddfil.