Här kommer en riktig smal soppa. Passar perfekt till lunch och är så kalorisnål att man kan äta dubbel portion om man önskar och ändå hålla sig under 500 kcal.
Innehåller bara 240 kcal/portion men är fulladdad med smak. Perfekt att tillaga när man har rester av tillagad kyckling hemma.
Ingredienser till 2 portioner:
- ½ liter grönsaksbuljong
- 1 liten bit färsk ingefära, riven
- 1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
- 2 tsk soja
- 2 tsk socker
- 80 gram tillagad kyckling, i bitar
- 1 handfull frysta mixade grönsaker (jag använde en mix av ärtor, majs och paprika)
- 80 gram nudlar
- 2 vår- eller salladslök, skivade
- ½ lime
- (Salt, peppar)
Tillagning:
Koka upp buljong, ingefära, vitlök, soja och socker i en kastrull. Tillsätt nudlarna och koka till de är klara. Tillsätt grönsakerna och kycklingen och koka upp på nytt. Smaka av med lime och ev. lite salt och peppar. Häll upp i skålar när allt är genomvarmt och toppa med skivad vår- eller salladslök. Servera rykande het!