Fiberrika och fettsnåla veggieburgare med mycket smak som mättar rejält.
Innehåller endast 345 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 burk kikärter 400 gram, avrunna
- 1 citron, zest och saft från ½
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 liten knippe koriander
- 1 ägg
- 100 gram ströbröd
- 1 medelstor rödlök, ½ tärnad och ½ skivad
- 1 msk olivolja
- 2 små fullkornsfrallor
- 1 tomat, skivad
- ½ gurka, skivad
- chilisås, till servering
Tillagning:
Lägg kikärtor, citronzest, citronsaft, spiskummin, hälften av koriandern, ägg och lite salt och peppar i en matberedare/mixer. Kör till en jämn smet. Lägg sen över i en bunke och blanda ner 80 gram av ströbrödet och den hackade löken. Forma 4 hamburgare och vänd dem i det resterande ströbröd. Låt ligga i kylskåp minst 10 minuter.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek hamburgarna ca 4 minuter på varje sida, på medelhög värme.
Dela varje fralla på mitten och fyll med tomatskiva, kikärtsburgare, några skivor rödlök, gurkskivor, en klick chilisås och resterande koriander.