Ädelost bidrar med både mycket smak och krämighet i denna kalorisnåla, lättlagade och vegetariska rätt som blir klar på bara 20 minuter. Variera genom att byta ut ädelosten mot getost.
Innehåller endast 470 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 200 gram färsk gnocchi
- 1 msk olivolja
- 1 klick smör
- 1 liten gul lök, finhackad
- 250 gram champinjoner, skivade
- 1 stora vitlöksklyfta, finhackad
- 75 gram krämig ädelost
- 1 liten knippe persilja, hackad
Tillagning:
Koka upp en kastrull med vatten och koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Värm under tiden upp olja och smör i en stor stekpanna. Tillsätt lök och svamp och stek under ca 5 minuter tills löken mjuknar och svampen fått lite färg. Tillsätt vitlök och gnocchi, blanda runt ordentligt och smula över ädelosten.
Avsluta med hackad persilja och servera direkt.