Lättlagad, kalorisnål och på bara 5 ingredienser.
Innehåller endast 330 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 16 kycklingvingar
- 1 ¼ dl japansk soja
- 140 gram brunt farinsocker
- 5 msk vitvinsvinäger
- ½ gurka, skivad på längden
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader. Blanda soja, 125 gram av farinsockret, 2 msk vitvinsvinäger och ev lite grovmalen svartpeppar i en ugnsfast form. Lägg i kycklingvingarna och blanda runt ordentligt.
Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter. Vänd kycklingen ett par gånger under tiden.
Blanda under tiden resten av farinsockret och vinägern i en liten kastrull Koka upp och låt puttra ca 1 minut. Ställ åt sidan att svalna: Blanda sen i gurkan och ställ in i kylskåp.
Servera kycklingen med gurkan och gärna kokt vitt ris.