Mexikansk kycklinggryta med bönor och quinoa – kalorisnål

Mexikansk kycklinggryta med bönor och quinoa – kalorisnål

Smakrik och lite kryddig kycklinggryta som serveras ihop med proteinrikt quinoa.
Kalorisnål rätt som endast innehåller 340 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • ½ msk olivolja
  • 1 liten gul lök, skivad
  • 2 röd paprika, urkärnad och skuren i stora bitar
  • 1-2 msk chipotlepasta (beroende på hur mycket hetta du önskar)
  • 1 burk krossade tomater, á 400 gram
  • 2 kycklingbröst utan skinn
  • salt, peppar
  • 70 g quinoa (knappt 1 dl)
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 200 gram vita bönor på burk, avrunna
  • 1 liten knippe koriander, strimlad (vietnamesisk eller vanlig)
  •  1 lime
  • Till servering:naturell yoghurt

Tillagning:

Hetta upp olivolja i en traktörpanna eller liknande och fräs lök och paprika några minuter tills de mjuknar. Tillsätt chipotlepasta och fortsätt steka någon minut, häll sen på tomaterna och en halv burk vatten. Blanda ihop ordentligt och lägg i kycklingbrösten. Koka upp och låt sjuda försiktigt under lock, vänd på kycklingen då och då, i ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt.

Koka under tiden upp2 dl vatten med buljongtärningen. Tillsätt quinoa och koka i 15, tillsätt bönorna under den sista minuten.  Blanda till sist i koriander och saften av ½ lime. Smaka av med salt och peppar.
Lägg kycklingen på en skärbräda och strimla varje bröst med hjälp av två gafflar. Lägg sen kycklingstrimlorna i tomatsåsen och smaka av med salt.
Servera grytan ihop med quinoa, några korianderblad och en klick yoghurt.

Mexikansk kycklinggryta med bönor och quinoa – kalorisnål

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR