Få ingredienser och mycket smak. Kalorisnål och innehåller bara 210 kcal/portion. Servera med antingen ris eller tortillachips- eller strips (dock inte medräknat i kaloriintaget).
Har du rester av tillagad kyckling går rätten dessutom supersnabbt att tillaga.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk olivolja
- 1 röd- eller gul lök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor
- ½ tsk farinsocker
- 1-2 tsk chipotlepasta
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- 4 kycklingbröstfiléer, skinnfria (eller motsvarande tillagade)
- 1 liten rödlök, skivad
- 1 knippa färsk koriander
- Kokt ris eller tortillas, till servering
Tillagning:
Hetta upp oljan i en traktörpanna. Tillsätt hackad lök och stek på medelvärme i ca 5 minuter tills den mjuknar. Tillsätt vitlök, farinsocker och chipotlepasta. Rör om och häll sen på krossade tomater.Lägg i kycklingen och låt puttra på svag värme i ca 20 minuter (om du använder hela och råa filéer). Späd med lite vatten om du tycker det blir för lite vätska i pannan. När kycklingen är genomkokt, använd två gafflar och dra isär kycklingköttet och blanda runt.
Använder du färdiglagar kyckling räcker det att blanda i den efter att såsen puttrat ihop några minuter.
Garnera med skivad rödlök och färska korianderblad.