Misomarinerad lax

Misomarinerad lax

Kalorisnål lax med mycket smak. Serveras med god en god gurksallad och förslagsvis kokt ris.
Går supersnabbt att tillaga, men om du har tid så låt gärna laxen marinera över natten.
Innehåller endast 240 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 3 msk misopasta
  • 2 msk mirin, japansk smaksättare
  • 1 msk socker
  • 1 msk saké (kan uteslutas)
  • 2 laxfiléer med skinn, á 100 gram

Gurksallad:

  • ½ gurka
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 tsk olja
  • en nypa socker

Tillagning:

Blanda ihop misopasta, mirin, socker och saké. Lägg laxen i en plastpåse och häll på marinaden. Låt marinera i kylskåp minst 30 minuter med gärna över natten. Vänd påsen någon gång under tiden.
Värm ugnen till 175 grader. Pensla en ugnsfast form med lite olja. Torka av laxen lite lätt med hushållspapper och lägg sen med skinnsidan ner i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter tills laxen är klar.
Gör under tiden gurksalladen.
Hyvla gurkan på längden med hjälp av en osthyvel.
Blanda ihop risvinäger, olja och socker. Lägg i gurkan och blanda runt ordentligt.
Servera laxen med gurksalladen och t.ex. kokt ris med lite rostade sesamfrön.

Misomarinerad lax

Fler kalorisnåla recept finns HÄR