Smakrik vegetarisk nudelrätt som bara innehåller 305 kcal/portion.
Gillar du inte så kryddig mat kan du minska ner något på chiliflaksen och sichuanpepparn.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 gurka
- 100 gram risnudlar
- 2 tsk japansk soja
- 2 msk tahini
- 2 tsk risvinäger
- ½ tsk sichuanpeppar krossade och rostade i stekpanna
- ½ tsk chiliflingor
- 1 nypa strösocker
- 1 liten knippe färsk koriander, grovhackad
Tillagning:
Dela gurkan på längden och skrapa ut kärnorna. Hyvla sedan långa skivor och lägg dem i ett durkslag, strö över salt och låt rinna av en stund.
Koka nudlarna enligt instruktion på paketet, häll av vattnet och skölj dem i kallt vatten och ställ åt sidan.
Vispa ihop soja, tahini, risvinäger, sichuanpeppar, chiliflingor och strösocker i en skål. Skölj de saltade gurkorna väl och blanda dem med dressingen och tillsätt även hackad koriander och nudlarna. Blanda väl och lägg upp på två tallrikar.