Panerad torsk med sötpotatis

Precis under 500 kcal/portion innehåller denna kalorisnåla rätt som serveras med en ansjovis- och rödlöksröra.

 

Ingredienser till 2 portioner:

 

  • 2 bitar torskrygg- eller filé a 125 gram
  • 1 msk ströbröd
  • 1/2 msk solrosfrön
  • 1/2 msk smör, 1/2 msk olja, salt, peppar, cayennepeppar
  • 300 gram sötpotatis i klyftor
  • 150 gram frysta gröna ärtor
Till röran:
  • 3 ansjovisfiléer
  • 1 msk gräslök, hackad
  • 1 msk rödlök, finhackad
  • 1 dl lätt- crème fraiche

 

Tillagning:

Lägg potatisklyftorna i en smord form, blanda med oljan och salta. Ugnsbaka mitt i ugn på 200 grader ca 30 minuter. Koka ärtorna. Lägg torsken i en smord ugnsform, salta, peppra, strö på ströbröd och solrosfrön. Klicka på smöret. Sätt in i ugnen 15 minuter. Strö på lite cayennepeppar. Mosa ansjovis med gaffel, blanda ner gräslök, rödlök och lätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Servera torsken med, ärtor, sötpotatis och ansjovisröra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.