Rådjurssadel

Rådjurssadel

Att servera filéerna på skrovet är både fint och ser festligt ut, men är så klart ingen nödvändighet.
Jag brukar skära loss filéerna och tillaga dem separat för att sen lägga tillbaks skivade på skrovet som också får gå en stund i ugnen.
Viktigt när man tillagar är att rådjurssadel inte får bli genomstekt, då blir den både torr och tråkig.


Ingredienser till 6 – 8 personer:
  • 1 rådjurssadel, kött och ben
  • Salt, peppar
  • Smör
  • Färsktimjan
Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Skär loss filéerna från skrovet och putsa köttet från hinnorna.


Lägg skrovet i en ugnssäker form sätt in i ugnen ca 10-15 minuter tills det fått lite färg. Ta sen ut ur ugnen och ställ åt sidan så länge.
Sänk värmen i ugnen till 125 grader.


Salta och peppra rådjursfiléerna. Bryn dem i smör och lägg över dem i en ugnsfast form.


Tillaga mitt i ugnen, tills innertemperaturen är 50 grader. Låt sen vila ca 10 minuter inlindade i folie innan de skärs upp och läggs tillbaka på skrovet.

Rådjurssadel
Servera med t.ex. kokt potatis, hasselbackpotatis, potatispuckar med ost, potatisgratäng, potatisbakelser , vitlöksrostad potatis, gräddsås och någon god gelé eller syltade nypon samt kokta grönsaker.

Fler viltrecept hittar du HÄR