Lättlagad ljummen salad med svart ris, räkor och krispiga grönsaker.
Har du inte svart risk an du byta ut det mot valfri annan sort.
Innehåller bara 400 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 100 gram svart ris
- 75 gram frysta edamebönor
- 75 gram frysta gröna ärtor
- 1 liten rödlök, skivad
- ¼ gurka, skivad
- 200 skalade räkor
- 1 knippe persilja eller koriander, hackad
Dressing:
- 2 tsk sesamolja
- 3 msk risvinäger
- 2 tsk mirin
- 1 tumstor bit ingefära, skalad och riven
- ½ – 1 tsk chiliflakes, beroende på vilken styrka du vill ha
Tillagning:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Lägg över i en skål och häll på ingredienserna till dressingen. Blanda väl.
Blanchera edamebönor och ärtor ca 1 minut och låt rinna av i durkslag.
Tillsätt räkor, lök, gurka och bönor i riset. Blanda i hackad persilja eller koriander och blanda runt ordentligt innan du serverar.