God och smakrik tonfiskpasta med kapris, chili och cocktailtomater.
Kalorisnål rätt som innehåller endast 375 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 350 gram risoni
- ½ dl olivolja, plus 1 msk till salladen
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd chili, urkärnad och finhackad
- 4 msk kapris
- 1 knippa persilja, grovhackad
- 250 gram cocktailtomater, halverade
- 200 gram tonfisk på burk
- Salt, peppar
- 1 citron
- Ruccolasallad, till servering
Tillagning:
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka risonin al dente (ca 1 minut mindre än vad som står på paketet). Häll av vattnet, men spara lite, och ställ sedan pastan åt sidan.
Hetta upp oljan i en vid panna och fräs vitlök och chili på medelvärme ca 2 minuter. Tillsätt risoni och 1-2 msk av kokvattnet. Blanda runt ordentligt och tillsätt sedan kapris, tomater och tonfisk. Stek ca 2 minuter och rör försiktigt tills allt är genomvarmt. Pressa i lite citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Servera med ruccolasallad blandad med lite olivolja och resterande citronsaft.