Ugnsstekt torsk med grönsaker och vitvinssås

Ugnsstekt torsk med grönsaker och vitvinssås

Den här rätten är perfekt att göra när man har lite blandade grönsaker i kylen. Använd det du har och tycker om.
Väldigt lättlagad och fungerar vilken dag i veckan som helst.


Ingredienser till 2-3 portioner:
  • 1 torskblock 400 gram, tinad
  • 1 msk olja
  • ½ zucchini
  • ½ knippe rädisor
  • ½ rödlök
  • ½ paprika
  • 2 dl urkärnade oliver
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl vitt vin
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 -2 tsk torkade örtkryddor
  • salt, peppar

Garnering:

  • Citronskivor
  • Svart eller röd rom
  • Dill

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Skär fisken i fyra bitar. Fördela oljan i en ugnssäker form och lägg i fisken.
Ansa grönsaker och strimla dem i en matberedare eller för hand. Blanda ordentligt och lägg sen runt om fisken. Salta och peppra över både fisk och grönsaker.
Blanda crème fraiche, vitt vin, äggula, dijonsenap och örtkryddor. Häll över fisken.


Lägg även på oliverna och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter tills fisken är genomstekt.
Garnera med citronskivor, dill och någon typ av fiskrom.
Servera med kokt potatis, ris eller bara något gott bröd.

Ugnsstekt torsk med grönsaker och vitvinssås

Fler goda fiskrätter hittar du HÄR