Mogna tomater, vitlök, olivolja, färsk basilika och lite svartpeppar är allt du behöver för att göra en riktigt god och smakrik spaghettisås. Dessutom kalorisnål med 470 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 750 gram solmogna tomater, i bitar
- 6 vitlöksklyftor, oskalade
- 4 msk olivolja
- ½ tsk nymalen svartpeppar
- salt
- 300 gram spaghetti
- 1 näve färsk basilika
- (Parmesanost, riven)
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader.
Lägg tomaterna, vitlöksklyftor, svartpeppar, olivolja och en rejäl nypa salt i en ugnsform.
Blanda runt och tillaga mitt i ugnen ca 1 timme tills tomaterna är riktigt mjuka.
Lägg över tomaterna i en bunke och pressa ut innehållet ur vitlöksklyftorna ner i bunken.
Mixa till en slät sås och smaka av med mer kryddor om du vill.
Koka spaghettin enligt instruktion på paketet. Låt rinna av i durkslag och lägg sen över i en panna. Häll på tomatsåsen, blanda runt och värm på medelvärme tills allt är genomvarmt.
Strö på färsk basilika och ev riven parmesanost.