Jag gillar att samla ihop mina väninnor och bjuda på god mat och dryck. Men för att slippa stå i köket och gå miste om allt det roliga brukar jag servera mat som är lätt att förbereda och sen bara värma eller sätta fram på en buffé.
Nedan kommer de rätter jag serverade senast jag hade tjejerna hemma. Alla smaker gifte sig perfekt och passade bra ihop. Jag serverar gärna både vitt, rött och rosévin till en buffé så alla kan välja de det gillar bäst.
Vi startade med lite bubbel i glasen och tre olika tilltugg som både är enkla och går snabbt att göra.
-
Rädisor med getostkräm och rosépeppar
-
Ostgratinerade tunnbröd
-
Chips toppade med crème fraiche, hackad rödlök, löjrom och dill
Efter det dukade jag fram en buffé med lite olika rätter. Fördelen med buffé är att man kan äta länge, ta flera gånger och alla kan välja det de gillar.
-
Getostfylld lax
-
Pärlcouscous
-
Kycklingvingar med smak av Provence
-
Aubergine med fetaost
-
Små kuvertbröd
Lite smör till brödet och en röra med crème fraiche, chipotlepasta, lite citron och salt passar fin till.
Som avslutning blev det kaffe och en god vit chokladcrème toppad med passionsfrukt och blåbär.
Vintips: