Endast 290 kcal/portion och ändå riktigt mättande.
Denna soppa med tortellini är både fiberrik och väldigt smakrik. Klar på ca 30 minuter.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk olivolja
- 2 morötter, skurna i tärningar
- 1 stor eller 2 mindre gul lök,fin hackad
- 1 liter grönsaksbuljong
- 1 burk krossade tomater, 400 gram
- 200 gram frusna grönsaker, t.ex. ärtor, majs och paprika
- 250 gram färsk fylld tortellini (jag använde ricotta och spenat)
- 1 näve färsk basilika
- Riven parmesanost, till servering
Tillagning:
Hetta upp oljan i en panna eller vid kastrull. Stek morötter och lök ca 5 minuter.
Tillsätt buljong och krossade tomater, låt sjuda ca 10 minuter. Tillsätt de frysta grönsakerna när 5 minuter återstår.
När grönsakerna känns mjuka, tillsätt även tortellini och låt sjuda ca 2 minuter till eller tills pastan känns färdig.
Rör i basilikablad, smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan, riv över parmesanost och servera gärna med en skiva vitlöksbröd.