Tortellinisoppa

Tortellinisoppa

Endast 290 kcal/portion och ändå riktigt mättande.
Denna soppa med tortellini är både fiberrik och väldigt smakrik. Klar på ca 30 minuter.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 msk olivolja
  • 2 morötter, skurna i tärningar
  • 1 stor eller 2 mindre gul lök,fin hackad
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 burk krossade tomater, 400 gram
  • 200 gram frusna grönsaker, t.ex. ärtor, majs och paprika
  • 250 gram färsk fylld tortellini (jag använde ricotta och spenat)
  • 1 näve färsk basilika
  • Riven parmesanost, till servering

Tillagning:

Hetta upp oljan i en panna eller vid kastrull. Stek morötter och lök ca 5 minuter.
Tillsätt buljong och krossade tomater, låt sjuda ca 10 minuter. Tillsätt de frysta grönsakerna när 5 minuter återstår.

När grönsakerna känns mjuka, tillsätt även tortellini och låt sjuda ca 2 minuter till eller tills pastan känns färdig.
Rör i basilikablad, smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan, riv över parmesanost och servera gärna med en skiva vitlöksbröd.

Tortellinisoppa

Fler kalorisnåla recept hittar du HÄR