Det här receptet på bakad fetaost med saftiga körsbärstomater och vitlökstoast är snabbt och enkelt att göra, vegetariskt och innehåller endast 490 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 tsk olivolja
- 200 g körsbärstomater, halverade om de är stora
- 200g fetaost, halverad
- 4 skivor surdegsbröd
- 1 vitlöksklyfta, halverad
- 1 msk balsamvinäger
- salt, peppar
- 1 tsk torkad oregano
- färsk basilika
- 2 nävar blandsallad
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Ringla lite olja i botten på en ugnsfast form och lägg i tomater, fetaost och krydda med salt, peppar och oregano.
Täck formen med folie och tillaga mitt i ugnen 20 minuter. Önskar du mer färg på osten sätt in någon minut till under grillelementet.
Rosta eller stek brödskivorna och gnugga sedan med den skurna sidan av vitlöken och ringla över lite mer olja. Ta bort folien från fatet, ringla över lite balsamvinäger och garnera med färsk basilika. Servera den bakade fetaosten med blandsallad och surdegsbrödet.