Nudelsoppa

Nudelsoppa

Kalorisnål och smakrik soppbas med asiatiska smaker. Antal kalorier beror på vad du väljer att ha i soppan, men basen i receptet nedan håller sig runt 200 kcal/portion.
Välj den sorts nudlar du är sugen på eller har hemma och tillsätt sen antingen bara grönsaker, för en vegetarisk variant, eller t.ex. kyckling, kokt ägg eller strimlat kött för mer en proteinrik måltid.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 liter buljong, valfri
  • 1 tsk ingefära, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, urkärnad och skivad
  • Ca 50 gram nudlar
  • Några blad thai- eller vanlig basilika
  • 1 liten burk majs
  • 3 vår- eller salladslök, skivad
  • 10-12 champinjoner, skivade
  • (ev. kyckling, ägg eller kött, strimlat, ej inräknat i kaloriintaget)

Tillagning:

Koka upp buljong, ingefära, vitlök och det mesta av chilin. Tillsätt nudlar och koka några minuter tills de mjuknar. Lägg i champinjoner, majs, strimlad basilika (och ev. något protein) och koka ytterligare några minuter.

Toppa sist med salladslök, resten av chilin och några basilikablad. Servera rykande het med lite sojasås för extra sälta.

Nudelsoppa

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR