Färska vårrullar/Rispappersrullar

Färska vårrullar/Rispappersrullar

Rullarna kan fyllas med en massa olika goda grönsaker och skaldjur.
Föredrar man kyckling är det också gott. Väldigt enkla att göra och dessutom riktigt kalorisnåla.
Innehåller endast runt 80-100 kcal/rulle.


Ingredienser till 12 stycken:
  • 50 gram risnudlar
  • 12 rispapper
  • 1 kruka färsk koriander
  • 200 gram räkor, bläckfisk, crabstick eller kyckling
  • ¼ gurka, skuren i tändstiksstora bitar
  • 1 morot, skalad och skuren i tändstiksstora bitar
  • 40 gram rödkål, isbergssallad eller gemsallad, strimlad
  • 10-12 rädisor, skivade
  • ½ mango, skuren i tändstiksstora bitar

Dippsås:

  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • ½ lime, saften

Tillagning:

Koka risnudlarna enligt instruktionen på paketet, spola av i kallt vatten och låt rinna av.
Förbered resten av fyllningen. Jag brukar lägga i olika skålar så blir det enkelt att fylla rispappren sen.
Lägg ett rispapper åt gången i ljummet vatten ca ½ minut och låt rinna av. Lägg ut det mjuka pappret på en skärbräda eller en fuktig handduk.


Lägg på lite av varje fyllning och rulla sen ihop, och vik in kanterna, till små vårrullar. Upprepa tills de 12 arken är slut. Håller sig upp till ett dygn i kylskåpet.
Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen.
Servera vårrullarna med dippsåsen.

Färska vårrullar/Rispappersrullar

Fler asiatiska rätter hittar du HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.