Frallor med keso

Härligt med nybakade frallor. Speciellt om de är lättlagade, nyttiga och kalorisnåla. Lätta att göra glutenfria om man väljer havregryn som är glutenfritt.


Ingredienser till 6 stycken:
  • 250 gram keso, valfri fetthalt
  • 4 ägg
  • 5-6 dl havregryn, (5 dl om äggen är små och 6 dl om du använder stora ägg)
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 msk hela linfrö

Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Forma 6 lika stora bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö på linfrö och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills bullarna fått fin färg.

Servera när det svalnat med ett gott pålägg. Håller sig några dagar i plastpåse.

Frallor med keso
Recept på mer hembakat hittar du HÄR!