Kalkongryta

Kalkongryta

Allt-i-ett-gryta tillagad på rester. Perfekt om du har lagat Kalkon Piccata och har kött kvar.
Innehåller endast 410 kcal/portion.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 2 gul lök, finhackad
  • 1 äpple, urkärnat och tärnad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk torkad salvia
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl buljong, valfri
  • 2 msk grov fransk senap
  • 2 msk flytande honung
  • 400-500 gram rester av kalkon, strimlad
  • 350 gram blandade ugnsrostade grönsaker och potatis, använd gärna rester

Tillagning:

Hetta upp olja i en gryta och stek lök och äpple under omrörning i ca 1 minut.
Tillsätt salvia och strö på mjöl. Häll på buljong under omrörning och tillsätt även senap och honung.

Koka upp och lägg sen även i det strimlade kalkonköttet och de ugnsbakade grönsakerna. Småkoka under lock ca 15 minuter. Klart att servera.

Kalkongryta

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR