Allt-i-ett-gryta tillagad på rester. Perfekt om du har lagat Kalkon Piccata och har kött kvar.
Innehåller endast 410 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 2 gul lök, finhackad
- 1 äpple, urkärnat och tärnad
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk torkad salvia
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl buljong, valfri
- 2 msk grov fransk senap
- 2 msk flytande honung
- 400-500 gram rester av kalkon, strimlad
- 350 gram blandade ugnsrostade grönsaker och potatis, använd gärna rester
Tillagning:
Hetta upp olja i en gryta och stek lök och äpple under omrörning i ca 1 minut.
Tillsätt salvia och strö på mjöl. Häll på buljong under omrörning och tillsätt även senap och honung.
Koka upp och lägg sen även i det strimlade kalkonköttet och de ugnsbakade grönsakerna. Småkoka under lock ca 15 minuter. Klart att servera.