Kyckling- och nudelsoppa

Kyckling- och nudelsoppa

Kinainspirerad nudelsoppa med kyckling. Perfekt och snabblagad rätt om man har rester av kyckling i kylen. Man kan använda vilka nudlar man vill och gillar, själv valde jag Udonnudlar.
Innehåller endast 265 kcal/portion.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 80 gram tillagad kyckling
  • 20 gram ingefära, skalad och skuren i tunna skivor
  • ½ litet huvud kinakål, strimlad
  • 300 gram nudlar
  • 4 salladslök, skivad
Tillagning:

Koka nudlarna enligt instruktion på paketet. Hälla av vattnet och ställ åt sidan så länge.
Hetta upp en stor kastrull och häll i honungen. Lått puttra några minuter tills den tjocknar något. Tillsätt sen soja och hälften av chilin samt buljongen. Koka ca 5 minuter.
Tillsätt sen kyckling, ingefära och koka några minuter till. Till sist tillsätter man kinakålen och nudlarna och låter även det få ett par minuter.


Servera soppan i skålar och strö på resten av chilin och salladslöken.

Kyckling- och nudelsoppa

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR