Kinainspirerad nudelsoppa med kyckling. Perfekt och snabblagad rätt om man har rester av kyckling i kylen. Man kan använda vilka nudlar man vill och gillar, själv valde jag Udonnudlar.
Innehåller endast 265 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk flytande honung
- 3 msk kinesisk soja
- 1 röd chili, skivad
- 1 liter kycklingbuljong
- 80 gram tillagad kyckling
- 20 gram ingefära, skalad och skuren i tunna skivor
- ½ litet huvud kinakål, strimlad
- 300 gram nudlar
- 4 salladslök, skivad
Tillagning:
Koka nudlarna enligt instruktion på paketet. Hälla av vattnet och ställ åt sidan så länge.
Hetta upp en stor kastrull och häll i honungen. Lått puttra några minuter tills den tjocknar något. Tillsätt sen soja och hälften av chilin samt buljongen. Koka ca 5 minuter.
Tillsätt sen kyckling, ingefära och koka några minuter till. Till sist tillsätter man kinakålen och nudlarna och låter även det få ett par minuter.
Servera soppan i skålar och strö på resten av chilin och salladslöken.