Nyttig, kalorisnål och vegansk nudelsoppa som mättar men bara innehåller 285 kcal/portion.
Klar på bara 20 minuter.
Ingredienser till 2 portioner:
- 7 ½ dl grönsaksbuljong
- 1 tumstor ingefära, skalad och skivad
- ½ röd chili, skivad
- 1 vitlöksklyfta, delad
- 2 msk misopasta
- 100 gram torkade äggnudlar
- 1 msk rapsolja
- 125 gram skogschampinjoner, delade i kvartar
- ½ purjolök, skivad
- ½ tsk sojasås
- 1 tsk sesamolja
![]()
Tillagning:
Koka upp buljongen och lägg i ingefära, chili och vitlök. Låt sjuda försiktigt ca10 minuter. Ta sedan upp ingefäran, chilin och vitlöken och släng den. Lägg nudlarna i buljongen och koka tills de är klara och rör ner miso.
Värm matoljan i en panna och stek svamp och salladslök några minuter och tillsätt sen soja och sesamolja. Blanda ner svampblandningen i buljongen och servera soppan rykande het i två skålar.
![]()