Med ett fåtal ingredienser trollar man snabbt och enkelt fram denna mättande, magra, hälsosamma vegetariska nudelrätt. Välj den sorts nudlar du gillar bäst.
Oavsett sort landar kaloriintaget på max 250 kcal/portion.
Ingredienser till 1 portion:
- 50 gram nudlar, valfri sort (jag använde äggnudlar)
- 1 morot, skuren i tändsticks stora bitar
- ¼ purjolök, strimlad på längden
- 8 brysselkål, skivade
- ½ msk sesamolja
- 2 msk teriyakisås
- Limesalt, peppar
- 1 kokt ägg, lös- eller hårdkokt
Tillagning:
Koka ägget, ungefär 6 minuter för löskokt och 8 minuter för hårdkokt, lite beroende på äggens storlek.
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Låt sen rinna av i durkslag.
Hetta upp oljan i en wok eller teflonpanna. Stek strimlad morot, purjolök och den skivade brysselkålen tills den mjuknar något med fortfarande har tuggmotstånd.
Häll på teriyakisås, lägg i nudlarna och blanda runt ordentligt.
Smaka av med limesalt och peppar. Lägg upp på tallrik.
Halvera ägget och lägg ovanpå nudlarna. Krydda med lite extra peppar och servera.
Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR