Snabblagad och smakrik tillagad på kina- eller savojkål och fullkornsris. Toppa gärna med ett stekt ägg. Vill du göra den helt vegansk uteslut ägget.
Tar ca 20 minuter att tillaga om du redan har kokt fullkornsris.
Innehåller endast 540 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 msk raps- eller olivolja
- 1 gul lök, skivad
- 3 vitlöksklyftor, krossade (kan uteslutas)
- 2 morötter, rivna
- ½ huvud kina- eller savojkål, strimlat
- 350 gram kokt fullkornsris
- 2 msk fisksås
- 2 msk soja
- Salt, peppar
- 2 ägg
- Sambal oelek, Srirachasås eller Sriraschamajo och färsk koriander till servering
Tillagning:
Hetta upp oljan i en wok- eller traktörpanna. Stek löken under omrörning ca 3-4 minuter tills den fått fin färg. Tillsätt sen vitlök, om du vill använda det, och stek ytterligare 1 minut.I med morötter och ris. Fortsätt steka under omrörning ett par minuter och tillsätt sen fisksås, soja och smaka av med salt och peppar. Stek äggen antingen i separat panna eller i mitten av pannan du redan tillagar i.
Lägg upp på tallrikar och toppa med sambal eller sriracha och färsk koriander om du gillar det.
Vintips: District 7
Fler kalorisnåla recept hittar du HÄR