Kalorisnål och jättegod skaldjurspasta med mustig sås som blir klar på bara 20 minuter.
Innehåller endast 420 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk olivolja
- 1 gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 tsk paprikapulver
- 1 burk krossade tomater, 400 gram
- 1 liter höns- eller kycklingbuljong (från tärning fungerar fint också)
- 300 gram spaghetti, delad på mitten
- 240 gram djupfryst skaldjursmix, tinad
- 1 knippe bladpersilja, hackad
- 1 citron, i klyftor till servering
- salt, peppar
Tillagning:
Hetta upp oljan i en panna och stek lök och vitlök mjuk, ca 5 minuter.
Tillsätt paprikapulver, krossade tomater och buljong. Koka upp.
Sänk värmen tills det sjuder och tillsätt pastan. Koka ca 7 minuter. Rör om regelbundet.
Tillsätt skaldjur och fortsätt sjuda ca 3 minuter tills pasta och skaldjur är klara.
Smaka av med salt och peppar. Strö på persilja och servera med citronklyftor.