Absolut enklaste och snabbaste sättet att tillaga egna sushi.
Vilka ingredienser man gillar i sin sushi är ju olika och jag brukar variera efter vad jag är sugen på och har hemma, men gör ofta gärna en fusionvariant som här.
Kalorisnål och innehåller endast 250 kcal.
Ingredienser till 12 bitar:
- 2 skivor zucchini, skivade på längden
- 1 stor eller 2 mindre skivor kallrökt lax
- 2 scampi eller 4 räkor
- 100 gram kokt sushi- eller jasminris
- 1 msk hoisinsås
- 1 tsk srirachamajo
- 1 msk rostad lök
- Färsk koriander
Tillagning:
Ta fram en isbitslåda som rymmer 12 bitar. Klä den med plastfolie.
Skär ut 6 bitar zucchini så stora att de täcker botten och kortsidorna i en iskubsbehållare, och lägg i botten. Gör detsamma med laxen.
Lägg en räka eller en halv scampi ovanpå zucchinin.
Fyll sen upp isbehållaren med kokt ris och tryck till. Vänd upp och ner på formen över ett serveringsfat eller tallrik och ta bort formen och plastfolien.
Topppa sushin med hoisinsås, srirachamajo, färsk koriander och rostad lök.
Servera med sojasås och ev. wasabipasta och picklad ingefära.