Smakrik broccolisoppa med mögelost som är både mättande och lättlagad.
Innehåller endast 340 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 2 msk rapsolja
- 1 gul lök, finhackad
- 1 stjälk selleri, skivad
- 1 purjolök, skivad
- 1 medelstor potatis, tärnad
- 1 klick smör
- 1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
- 1 broccoli, grovt hackad
- 140 gram ädelost, smulad
- (färsk basilika eller dillvippor, till garnering)
Tillagning:
Hetta upp 2 msk rapsolja i en stor kastrull och tillsätt sedan 1 finhackad lök. Stek på medelhög värme tills den är mjuk.
Tillsätt selleristång, purjolök, 1 potatis och en klick smör. Rör om och lägg sedan på ett lock. Låt svettas i 5 minuter och ta sedan av locket.
Häll på buljong och tillsätt broccolistjälkar. Koka i 10-15 minuter tills alla grönsaker är mjuka.
Tillsätt resten av den grovhackade broccolin och koka i ytterligare 5 minuter.
Kör sedan med en mixerstav tills soppan är slät.
Blanda till sist ner smulad mögelost och krydda med svartpeppar. Rör tills osten smält och servera soppan rykande het.