Nudlar med kyckling, grön- och brysselkål – kalorisnå

Nudlar med kyckling, grön- och brysselkål – kalorisnål

Hälsosam nudelrätt som är klar på under 30 minuter och endast innehåller 390 kcal/portion.
Gillar man inte grönkål går det så klart att byta ut mot vitkål eller annan sort.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 100 gram nudlar
  • 100 gram grönkål, ansad och i bitar
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 kycklingbröst, strimlad
  • 25 gram färsk ingefära, skuren i tändsticksstora bitar
  • 1 röd paprika, urkärnad och skivad
  • 1 handfull brysselkål, skuren i kvartar
  • 1 msk soja
  • 2 msk ris- eller vitvinsvinäger
  • 1 lime, zest och saft av halva

Tillagning:

Koka nudlarna enligt instruktion på paketet. Häll i durkslal och låt rinna av.
Koka grönkålen i vatten ca 2 minuter så den mjuknar något. Låt även den rinna av i durkslaget. Spola mad kallt vatten så bevaras färgen.

Nudlar med kyckling, grön- och brysselkål – kalorisnå

Hetta upp en wok och häll i hälften av oljan. Stek kycklingen tills en får lite färg och är genomstekt. Häll i resten av oljan och tillsätt ingefära, paprika och brysselkål. Stek tills de mjuknar något.
Tillsätt även nudlar och grönkål. Avsluta med soja, vinäger och lime. Blanda runt ordentligt och servera direkt.

Nudlar med kyckling, grön- och brysselkål – kalorisnå

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR