Pasta och svartkålssoppa – kalorisnål

Pasta och svartkålssoppa – kalorisnål

Smakrik och mättande pastasoppa med svartkål, där du kan blanda ner lite olika grönsaker i beroende på vad du har hemma. Innehåller endast 385 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 60 gram bladselleri, skivad
  • 1 broccolistjälk, tärnad
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater (400 gram)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 liter vatten
  • ½ tärning grönsaksbuljong
  • 75 gram pasta (t.ex. penne)
  • 100 gram svartkål, ansad och skivad
  • 80 gram körsbärstomater
  • 1 liten knippe persilja, hackad
  • 2 msk riven parmesanost

Tillagning:

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken några minuter tills den mjuknar. Tillsätt sedan stjälkselleri och broccoli. Fortsätt fräsa ytterligare 5 minuter och tillsätt den rökta paprikan. Rör ner tomater, oregano, buljong och vatten. Låt koka upp och tillsätt pasta och svartkål och låt sjuda på medelvärme ca 10 minuter. Rör ner körsbärstomater och basilika och låt puttra ytterligare några minuter tills tomaterna spricker.
Häll upp soppan i två djupa tallrikar och strö över hackad persilja och riven parmesanost.
Soppan håller minst fyra dagar i kylskåp eller fryst i upp till tre månader.

Pasta och svartkålssoppa – kalorisnål

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR