Hälsosam, kalorisnål och mättande spenatsoppa som går utmärkt att frysa in.
Innehåller endast 190 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 25 gram smör
- 1 purjolök, skivad
- 200 gram potatis, skalad och tärnad
- ½ tsk svartpeppar
- 2 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar
- 250 gram färsk spenat
- 1 ½ dl lätt crème fraiche
Tillagning:
Hetta upp smöret i en stor kastrull. Tillsätt purjolök och potatis och stek ca 5 minuter. Rör runt emellanåt.
Häll på 1 liter vatten och tillsätt buljongtärningarna. Koka ca 10 – 15 minuter tills potatisen är mjuk.
Tillsätt spenaten och låt koka i ett par minuter tills den mjuknar något.
Ta bort kastrullen från plattan och kör med en stavmixer till en slät soppa.
Rör ner crème fraiche och värm upp på nytt. Klar att servera.