Kalorisnålt, gott och hälsosamt. Fetaost tillagad i en spiskumminkryddad tomatsås och serverad ihop med gott pitabröd. Innehåller bara strax under 500kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 näve grönkål
- 100 gram feta- eller salladsost, i skivor
- ½ msk olivolja
- 1 förpackning krossade tomater, ca 400 gram
- 1 förpackning kokta kikärtor, ca 400 gram
- 1/2 tsk malen spiskummin
- 1 krm chiliflakes
- Salt, nymalen svartpeppar
Till servering:
- Citronklyftor
- Pitabröd (ej inräknat i kaloriintaget)
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader.
Hetta upp en ugnssäker stekpanna på medelvärme och tillsätt oljan. Stek grönkålen under omrörning tills den krymper ihop något. Tillsätt spiskummin och fräs någon minut till och häll sen i tomatsås, kikärtor (utan vätska), citronsaft, chiliflakes och 1/2 dl vatten. Rör om och låt det koka upp.
Ta stekpannan från värmen och lägg ner fetaosten i pannan samt krydda med nymalen svartpeppar. Sätt in stekpannan i ugnen ca 15 minuter tills fetaosten har mjuknat och fått lite färg. Servera gärna med varma pitabröd och citronklyftor.