Lättlagad och väldigt nyttig nudelrätt som är både vegansk och kalorisnål.
Innehåller endast 400 kcal/portion.
Passar både som ensamrätt med också som ett tillbehör till t.ex. kyckling eller fisk.
Ingredienser till 4 portioner:
- 200 gram risnudlar
- 1 msk curry
- ¼ tsk gurkmeja
- 1 tsk strösocker
- 1 msk sesamolja
- 2 ½ msk japansk soja
- 1 msk rapsolja
- 1 gul lök, skivad
- 1 röd paprika; skivad
- 200 gram sockerärtor, skivad
- 1 röd chilifrukt, urkärnad och skivad
Tillagning:
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet och häll sen av i durkslag.
Blanda curry, gurkmeja, socker, sesamolja, soja samt 1 msk vatten i en skål.
Hetta upp en wok och tillsätt olja, lök och paprika.
Stek under omrörning ca 3-4 minuter och tillsätt sen nudlarna, kryddmixen och sockerärtor. Fortsätt steka ytterligare 3-4 minuter under ständig omrörning.
Smaka av med mer soja om du vill och strö på färsk skivad chili precis innan servering.