Grön soppa med broccoli, grönkål, ingefära, koriander och gurkmeja blir en nyttig lunch med riktigt låg fetthalt. Innehåller endast 185 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 6 dl grönsaksfond, egen eller från tärning
- 1 msk solrosolja
- (2 vitlöksklyftor, skivade)
- 1 tumstor bit ingefära, skivad
- ½ tsk mald koriander
- 3 cm färsk gurkmeja, skalad och riven eller 1/2 tsk mald gurkmeja
- 1 nypa salt
- 200 gram zucchini, skivad
- 85 gram broccoli, i bitar
- 100 gram grönkål, hackad
- 1 lime, zest och saft
- 1 liten knippe persilja
- ev. grönkålschips, till garnering
Tillagning:
Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt vitlök (om du använder det), ingefära, koriander, gurkmeja och salt. Stek på medelvärme ca 2 minuter och tillsätt sen ett par msk vatten.
Tillsätt zucchini och blanda väl så att skivorna täcks med alla kryddorna och fortsätt puttra några minuter. Tillsätt sen 6 dl buljong, broccoli, grönkål och limejuice. Låt koka ca 8 minuter tills alla grönsaker är mjuka.
Ta av från värmen och lägg i den hackade persiljan.
Kör soppan slät med en stavmixer. Garnera med limezest och ev. grönkålschips.
Servera gärna med hembakat fröknäcke.