Sparris, chili och fetaost en riktig hödarkombo! Sältan från fetaosten ihop med hettan från chili lyfter fram sötmas i sparrisen på ett perfekt vis. Med lite syra från citron så är rätten fulländad.
Jag brukar tillaga allt i samma panna. D.v.s. först koka pastan, låta den rinna av och sen tillaga resten i samma panna. Men har man bråttom kan man steka sparrisen i en stekpanna under tiden pastan kokar.
Budgetvänlig laktovegetarisk pasta som tar runt 20 minuter att laga, innehåller ca 440 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 200 gram farfalle, eller annan pasta
- Olivolja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd chili, urkärnad och finhackad
- 250 gram färsk sparris
- 1 citron, zest och saft
- 1 näve basilikablad
- 50 gram fetaost
Tillagning:
Koka pastan al dente, låt rinna av men spara någon deciliter av kokvattnet. Dela sparrisen på mitten och skär den tjocka delen i centimeter tjocka skivor. Fräs vitlök och chili i 2 msk olja någon minut, tillsätt sparris och citronzest. Salta lätt och låt steka 3-4 minuter tills sparrisen börjar mjukna. Häll på pastan, citronsaften och späd med lite av kokvattnet om det verkar för torrt. Ta några tag med svertpepparkvarnen , lägg i basilikabladen och blanda runt ordentligt. Lägg upp, smula över fetaost och ringla på lite extra olivolja – sen är det bara att hugga in!