Thainudlar med scampi och ingefära

Thainudlar med scampi och ingefära – kalorisnål

Denna wokade rätt är både hälsosam, god, fett- och kalorisnål. Krispiga grönsaker, nudlar och mjälla fina scampi med smak av ingefära och röd curry. Innehåller bara 430 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 100 gram risnudlar
  • 1 liten eller en halv stor apelsin, zest och saft
  • 1 ½ – 2 tsk röd currypasta
  • 2 tsk fisksås
  • 2 tsk farinsocker
  • 3 msk vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 25 gram ingefära, skalad och riven
  • 2 stora vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, urskrapad och skivad
  • 85 gram sugar snaps eller salladsärtor, halverade
  • 140 gram böngroddar
  • 175 gram råa scampi
  • 1 näve basilika, grovhackad
  • 1 näve koriander, grovhackad

Tillagning:
Koka nudlarna enligt instruktion på förpackningen, och ställ sen åt sida.
Rör ihop apelsinsaft, zest, currypasta, fisksås, socker och vatten till en sås.
Hetta upp oljan i en wok och tillsätt vitlöken och hälften av ingefäran. Stek under omrörning någon minut. Tillsätt chili, sugar snaps och såsen. Blanda väl och låt sjuda någon minut. Tillsätt sen scampi och böngroddar. Fortsätt sjuda tills scampin blir rosa.
Häll av vattnet från nudlarna och tillsätt även dem, basilika, koriander och resten av ingefäran.
Blanda så allt blir täckt av såsen och servera.
Thainudlar med scampi och ingefära
Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR