Riktigt gott godis som formligen smälter i munnen. Dessutom lite nyttigare än de man köper med alla onödiga tillsatser.
Håller sig några dagar i kylen.
Ingredienser till ca 40 stycken:
- 4,5 dl strösocker
- 0,75 dl florsocker
- 1 äggvita
- 1,5 dl kallt vatten
- 1,5 msk gelatinpulver som rörs ut i 0,5 dl kokhett vatten
Strössel:
- 3 dl riven kokos
- 1 msk kakao
Tillagning:
Blanda all ingredienser till skumbollarna.
Vispa med elvisp eller i hushållsassistent i 30 min.
Blanda kokos och kakao.
Lägg lite av strösslet i en långpanna (20x30cm). Bred på smeten och strö lite strössel ovanpå.
Ställ kallt och låt stelna. Skär sedan upp i bitar och doppa snittytorna i resten av strösslet. Färdigt!