Skumbollar

Riktigt gott godis som formligen smälter i munnen. Dessutom lite nyttigare än de man köper med alla onödiga tillsatser.

Håller sig några dagar i kylen.

 


Ingredienser till ca 40 stycken:

 

  • 4,5 dl strösocker
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1,5 dl kallt vatten
  • 1,5 msk gelatinpulver som rörs ut i 0,5 dl kokhett vatten

Strössel:

  • 3 dl riven kokos
  • 1 msk kakao
 Tillagning:

 

Blanda all ingredienser till skumbollarna. 

Vispa med elvisp eller i hushållsassistent i 30 min. 

Blanda kokos och kakao. 

Lägg lite av strösslet i en långpanna (20x30cm). Bred på smeten och strö lite strössel ovanpå. 

Ställ kallt och låt stelna. Skär sedan upp i bitar och doppa snittytorna i resten av strösslet. Färdigt!

Skumbollar