Tilltugg med ärtpuré och laxrom

Tilltugg med ärtpuré och laxrom

Rågchips fyllda med len ärtkräm som toppas med salta fina korn av laxrom. Vill man kan man även lägga på en klick crème fraiche om man tycker det är gott.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 100 gram gröna ärtor, frysta
  • 2 msk vispgrädde
  • Salt, peppar
  • 1 burk regnbågslaxrom
  • Rågchips
  • Dill eller krasse
Tillagning:

Lägg ärtorna i en kastrull tillsammans med grädden och koka upp.

Salta och peppra lätt. När ärtorna är mjuka ta kastrullen från värmen och mixa till en slät puré. Låt svalna och förvara i kylskåp till det är dag att servera. Fyll sen rågchipsen med ärtpurén och toppa med en klick rom och ev. crème fraiche. Dekorera med krasse eller dill. Servera direkt till något gott att dricka.

Tilltugg med ärtpuré och laxrom
Vintips: Gremillet Cuvée Prestige Brut
Fler goda tilltugg hittar du HÄR