Dessa burgare är inte bara kalorisnåla och hälsosamma. De är även rika på Omega-3.
Dessutom tar de max 25 minuter att tillaga och innehåller endast ca 500 kcal/portion.
Ingredienser till 1 burgare:
- 1 skinnfri laxfilé
- 45 gram skalade räkor
- 1 vår- eller salladslök
- 2 citronklyftor
- 1 näve sallad, jag använde ruccola
- 1 msk srirachamajo
- 4 skivor gurka eller zucchini
- 1 tsk olja
- Färsk koriander
- 1 hamburgerbröd
Tillagning:
Mixa hälften av laxen och räkorna tillsammans med vårlök, pressad citron och lite koriander i en matberedare till en fin färs.
Skär resten av laxen i små kuber och blanda ner i färsen. Forma till en burgare.
Blanda ruccolasallad med lite av oljan och pressa lite citron över.
Stek bröden i torr stekpanna tills de blir lite varma. Lägg sen åt sidan.
Stek sen burgaren i resten av oljan ca 3-4 minuter per sida.
Bred srirachamajo på brödet, lägg på sallad, burgare och gurka/zucchini.
Toppa med resten av räkorna och servera direkt.