Superenkel och snabblagad pasta med champinjoner, lök och grädde.
Toppa med lite kryddgrönt och nyriven parmesanost för extra god smak.
Ingredienser till 2 portioner:
- 200 gram spaghetti
- 1 msk olja
- 100-150 gram färska champinjoner, i kvartar
- 1 liten gul lök, finhackad
- Salt, peppar
- 1 dl grädde
- Parmesanost
- Färsk persilja
Tillagning:
Koka spaghetti enligt anvisning på paketet och häll sen av i durkslag, och spara lite av kokvattnet.
Hetta upp oljan och stek löken mjuk. Tillsätt sen champinjonerna och stek tills de vattnat ur sig. Salta och peppra. Häll på grädde och blanda runt ordetligt. Låt puttra ihop någon minut under omrörning. Tillsätt även pasta. Späd med lite av kokvattnet om såsen bli för tjock.
Riv över rejält med parmesanost, garnera med färsk persilja och hugg in!