Strimlad kyckling toppar denna färgglada, kalorisnåla asiatisk-inspirerade rätt – klar på under en halvtimme och dessutom kalorisnål. Innehåller endast 460 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1/2 tsk fem kryddor, kinesisk kryddblandning
- 2 kycklingfiléer ca 350 gram, strimlad
- 1 msk rapsolja
- 2 pak choi, skuren i fjärdedelar
- 1 medelstor morot, tunt skivad
- 1 röd paprika, urkärnad och tunt skivad
- 150 gram äggnudlar
- 3 msk teriyakisås
Tillagning:
Blanda kryddor med 1/2 tsk flingsalt och 1/2 tsk svartpeppar med den strimlade kycklingen. Hetta upp 1 tsk av oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen cirka 5 minuter tills den är genomstekt. Lägg sen åt sidan.
Häll resterande olja i pannan, tillsätt pak choi, morot och paprika. Stek några minuter, tillsätt sedan nudlarna och fräs ytterligare ett par minuter.
Häll i teriyakisåsen, blanda i kycklingen och låt puttra någon minut under omrörning.
Servera direkt.