Upp och nervända små äppelpajer som är både enkla och går hyggligt fort att tillaga.
Servera ljumma med lättvispad grädde och/eller glass.
Ingredienser till 4 portioner:
- 2-3 äpplen, urkärnade, halverade och skivade
- 6 msk flytande honung
- 2 tsk malen kanel
- 6 msk mandel, hackade
- 1 rulle smördeg
- 1 ägg, uppvispat
- Florsocker
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Ringla ut 8 kickar honung och lägg ½ skivat äpple ovanpå. Strö på kanel och hackade nötter.
Stansa ut 8 rondeller ur smördegen, som täcker äpplena med råge, och lägg en ovanpå varje äppelhög. Tryck till och nagga lätt kanterna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg.
Lät svalna något och pudra på florsocker.
Servera med vaniljsås eller glass.