Plommon- och bärmüsli

Plommon- och bärmüsli

Att göra egen müsli är superenkelt och blir ofta både billigare och hälsosammare än att köpa färdig.
Går dessutom att variera i det oändliga. Använd det du gillar i form av nötter, gryner, frukt, torkade bär osv.


Ingredienser:
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl sötmandel, hackad
  • 6 plommon, urkärnade och grovhackade
  • 1-2 dl björnbär
  • 3-4 msk flytande honung

Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader.
Täck botten på en ugnsplåt med bakplåtspapper och tillsätt alla ingredienser utom honung. Blanda väl och häll sen på honungen. Blanda igen och tillaga totalt 40 minuter mitt i ugnen. Rör runt efter halva tiden.
Förvara müslin i lufttät förpackning.

Plommon- och bärmüsli