Majs- och tonfisktarte

Majs- och tonfisktarte – kalorisnål

Med färdig smördeg blir denna tarte klar i ett nafs. Toppad med majs och tonfisk blir den en både kalorisnål, mättande och god måltid. Men vad du lägger på och kryddar med går så klart att variera på många olika sätt. Denna variant innehåller bara 460 kcal/portion och tar ca 25 minuter att tillaga.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 rulle färdig smördeg
  • 1 burk tonfisk i vatten, avrunnen
  • 2 små burkar majskorn, 300 gram
  • 3 msk crème fraiche
  • 50 gram cheddarost, riven
  • 1 knippe gräslök, grovhackad

Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader.
Rulla ut smördegen på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Picka små hål i degen med en gaffel och vik upp kanterna och tryck till i hörnorna.
Tillaga mitt i ugnen ca 10-15 minuter.
Blanda under tiden majs och tonfisk i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut smördegen ur ugnen och pressa ner degen som rest sig så du får en plan yta i mitten.


Fördela crème fraiche i botten och lägg sen på majs- och tonfiskröran och toppa med riven ost.
Sätt in i ugnen igen och tillaga 10-15 minuter ytterligare tills osten smält. Strö på grovhackad gräslök och servera med en fräsch grönsallad.

Majs- och tonfisktarte

Majs- och tonfisktarte

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR