Smakrika goda och kalorisnåla biffar gjorda på kycklingfärs. Serverar du dem som här ihop med en tomatsallad så landar du på 480 kcal/portion.
Bryr du inte om kalorierna så är det väldigt gott att servera biffarna ihop med en klick bearnaisesås och knapriga potatisskinn.
Ingredienser till 2 portioner:
- 250 gram kycklingfärs
- 1 litet ägg
- 1 msk färsk dragon, finhackad
- ½ tsk chiliflakes
- salt, svartpeppar
- 1 tsk olivolja
- 125 gram cocktailtomater
- 1 näve ruccolasallad
- 1 msk saft av citron
Tillagning:
Blanda färsen med hackad dragon, chiliflakes och ägget. Salta och peppra. Om färsen är för lös så blanda i lite ströbröd också. Forma färsen till två biffar och stek i oljan ca 4 minuter per sida.
Dela och blanda under tiden tomaterna med saften av citron och smaka av med salt och peppar.
Fördela ruccolan på två tallrikar, lägg på tomaterna och servera ihop med biffarna.